Regulament Oficial Premiile APPW 2017

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI

Concursul „Premiile APPW” este organizat de Asociatia Patronala pentru Piscine si Wellness (denumita in continuare “Organizator”), inscrisa in Registrul Special Patronatelor Sector 3 la nr. 01/ 05.09.2015, Cod de Inregistrare Fiscala (C.I.F.): 25943190, IBAN: RO15 BTRL 0430 1205 R036 09XX – deschis la Banca Transilvania – Agentia Octavian Goga.
Participantii la concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile regulamentului oficial al acestuia, potrivit celor mentionate mai jos. Regulamentul Oficial este disponibil, in mod gratuit, oricarui solicitant la adresa Organizatorului, Bucuresti, Bdul. Bucurestii Noi, nr.25A, cam A112, sector 1, sau pe site-ul www.appw.ro.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmand ca astfel de eventuale modificari sa intre in vigoare numai dupa anuntul prealabil de prezentare a acestor modificari pe www.appw.ro.
Concursul este organizat si se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei, in conformitate cu prevederile prezentului Regulament Oficial.
Concursul va fi lansat la data de 15 Mai 2017 si inscrierile vor dura pana la data de 30 Noiembrie 2017.
Numele castigatorilor si premiile acordate vor fi afisate dupa gala de premiere pe site-ul www.appw.ro.

SECTIUNEA 2 . DREPTUL DE PARTICIPARE

Concursul “Premiile APPW” este deschis tuturor firmelor cu personalitate juridica romana, membre sau nemembre APPW, care respecta prevederile prezentului Regulament Oficial. Participarea la aceasta Campanie implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament Oficial.
Prin participarea la acest Concurs, participantii sunt de acord sa se supuna si sa respecte prevederile, termenii si conditiile prezentului Regulament Oficial. Prin participarea la concurs se considera acceptarea automata a primirii oricaror tipuri de mesaje legate de el, de la Organizator.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL CONCURSULUI

Scopul acestui concurs este premierea celor mai frumoase piscine construite de catre firmele constructoare pe teritoriul Romaniei. Fiecare participant poate sa inscrie oricate lucrari doreste la fiecare categorie de concurs. O firma are dreptul sa inscrie o lucrare in acest concurs, doar daca este responsabila de indeplinirea directa a cel putin doua dintre urmatoarelor activitati din procesul complex de construire a unei piscine:
– Proiectarea partii hidraulice ( sistemul de conducte de alimentare, recirculare, evacuare apa, dimensionarea corespunzatoare a echipamentelor, etc).
– Construirea corpului bazinului, singura exceptie fiind in cazul piscinelor turnate de beton unde este permisa subcontractarea realizarii structurii bazinului catre o firma de constructii civile
– Executarea finisajului bazinului ( montarea de liner, membrana, placi ceramice sau mozaic)
– Montarea tuturor echipamentelor de baza (conducte, duze de admisie si refulare, elemente de deversare, filtre, pompe, etc).

Vor exista urmatoarele categorii de concurs:
A. Piscine private exterioare
Aceasta sectiune include doar piscinele de uz familial ( ale unei singure familii).
B. Piscine private interioare
Aceasta sectiune include doar piscinele de uz familial ( ale unei singure familii).
C. Piscine publice
Aceasta sectiune include piscine din centre SPA, din hoteluri, pensiuni, scoli, complexe sportive, complexe rezidentiale, etc – tot ce nu este pentru uzul unei singure familii.
D.Spa
Aceasta sectiune include spa-uri si hottub-uri fixe, amplasate intr-un ambient construit special, in orice varianta compacta sau varianta construita din beton.
Definitia inteleasa si unanim acceptata la nivel european pentru spa este cea de echipament de hidromasaj, fie prin jet de apa, fie prin jet de aer si in care apa este incalzita la 36-40 C. In consecinta lucrarile inscrise la aceasta categorie trebuie sa indeplineasca toate aceste conditii.
Nu se pot inscrie in concurs spa-urile sau hottub-urile portabile, ce nu au presupus nici un fel de interventie din partea participantului si au fost doar amplasate intr-o incinta sau pe o terasa. Nu este un concurs al producatorilor straini de astfel de echipamente.

Toate lucrarile inscrise in concurs vor fi numerotate de maniera NX (unde N este litera categoriei la care participa lucrarea si X este numarul cu care a fost inscrisa lucrarea in categoria respectiva).
Atribuirea unui numar de concurs fiecarei lucrari in parte se va face de catre persoana desemnata cu organizarea concursului – directorul executiv al APPW. Corespondenta dintre Participant (adica lucrare) si Numarul de concurs atribuit va fi confidentiala si nimeni altcineva in afara directorului executiv nu o va cunoaste pana ce procesul de jurizare nu ia sfarsit. Astfel, prin acest tip de anonimat, se va asigura o jurizarea impartiala, inlaturandu-se posibilitatea favorizarii unui participant in detrimentul altuia.
Proiectele din competitie vor fi jurizate din punct de vedere estetic si functional, pe baza imaginilor prezentate, tinandu-se cont de design, stil, executia finisajelor, functionalitate, elemente constructive aditionale, amplasare ce valorifica peisajul, etc. Nu vor putea fi luate in considerare dotarile tehnice, echipamentele folosite, deoarece acestea nu vor fi cunoscute de jurati.
In cadrul fiecarei categorii, vor fi punctate toate lucrarile cu puncte de la 1 la X ( unde X este numarul de lucrari inscris la categoria respectiva), astfel : lucrarea care place cel mai mult primeste scorul 1, apoi scorul creste pentru lucrarile care plac din ce in ce mai putin pana se atribuie scorul maxim X. Practic scorul in puncte va reprezenta locul pe care fiecare jurat a pozitionat lucrarea respectiva.
In final, sunt totalizate, dupa un anumit algoritm, scorurile obtinute de o lucrare din partea fiecarui jurat. In cadrul fiecarei categorii de concurs castiga lucrarea care a intrunit cele mai putine puncte (deci s-a situat pe un loc fruntas).
Daca doua sau mai multe lucrari obtin punctaj identic, corespunzator vreunui premiu, atunci vor primi amandoua premiul respectiv. Nu se va face nici un baraj, dupa nici un criteriu.
NU EXISTA LIMITA la numarul de lucrari inscrise.
O lucrare nu poate castiga decat un singur premiu intr-un an ( adica poate fi inscrisa doar intr-o singura categorie). Exceptie face Premiul de popularitate, votat de public, care poate reveni unei lucrari concomitent cu castigarea unuia dintre premiile jurizate.
APPW isi rezerva dreptul sa mute inscrierile in categorii mai potrivite, in cazuri relevante. Acest lucru nu se poate intampla decat cu instiintarea concurentului si prezentandu-i-se o justificare adecvata.
APPW isi rezerva dreptul sa anuleze sau sa comaseze anumite categorii daca pentru categoriile respective nu se intruneste un numar minim de 6 lucrari inscrise. APPW poate sa refuze inscrierea unei lucrari daca exista argumente pentru a proceda asa.
Pot fi inscrise lucrari din portofoliul constructorului realizate in ultimii 4 ani (2014, 2015, 2016,2017).
Pot fi inscrise si lucrari care au mai participat la concursul APPW din anii anteriori, insa nu au castigat nici un premiu.

SECTIUNEA 4 . MODALITATEA DE INSCRIERE

Pentru fiecare lucrare inscrisa participantii trebuie sa trimita organizatorilor:
1. Fisa de inscriere completata corect si Declaratia prin e-mail laoffice@appw.ro;
2. Maxim 3 poze, din unghiuri / ipostaze diferite. Pozele trebuie transmise in format jpeg fie pe e-mail fie pe un CD si trebuie sa aiba o rezolutie minima de 300 dpi.
Pentru a nu exista suspiciuni in ceea ce priveste impartialitatea jurizarii , pe imaginile transmise nu trebuie sa apara nici un element care ar putea identifica participantul: logo-ul, denumirea, sigla sau motto-ul firmei constructoare.
Conform numarului de lucrari inscrise, organizatorul intocmeste factura pentru plata taxei de inscriere in concurs, pe care o trimite prin e-mail participantului;
Participantul face plata si trimite e-mail cu dovada platii taxei de inscriere.
Organizatorul confirma inscrierea in Concurs.
Modelele Declaratiei si a Fisei de inscriere trebuie solicitate organizatorilor concursului la adresa de e-mail office@appw.ro.
Neplata taxei atrage imposibilitatea participarii la Concurs.
Inscrierile lucrarilor in concurs se vor face pana la data de 30 noiembrie 2017.

SECTIUNEA 5. TAXA DE INSCRIERE

Participantii vor achita o taxa de inscriere in functie de numarul de lucrari trimise la Concurs, dupa cum urmeaza:
– Taxa de inscriere este de 25 eur / lucrare pentru membrii APPW si 35 eur / lucrare pentru firmele din afara asociatiei
– Pentru firmele nemembre prima lucrare inscrisa este gratuita cu conditia sa se inscrie un total de minim 3 lucrari (cumulat in toate sectiunile ).
– Membrii APPW au dreptul sa inscrie gratuit cate o singura lucrare, la fiecare categorie de concurs, urmand ca de la a doua lucrare in sus (per categorie) sa plateasca tariful mentionat anterior.
Preturile includ TVA.
Plata va fi facuta prin virament bancar catre organizatori la:
Beneficiar : APPW
Adresa : Bd.Bucurestii Noi nr.25A, cam A 112, sector 1
C.U.I. : RO 25943190
Banca : Banca Transilvania – sucursala O.Goga
Cont in lei : RO15 BTRL 0430 1205 R036 09XX
Factura va exprima contravaloarea in lei, la cursul BNR din data emiterii ei. Plata se va efectua in maxim 5 zile de la comunicarea facturii fiscale prin e-mail.
Lucrarile vor fi considerate inscrise si acceptate in Concurs numai dupa ce a fost platita taxa de inscriere.
Taxele de inscriere nu se restituie in nici o situatie cand, din culpa participantului, se incalca prevederile prezentului Regulament. De asemenea, nu se restituie nici in cazul in care un participant isi retrage o lucrare cu mai putin de 10 zile inaintea momentului jurizarii.

SECTIUNEA 6 . JURIUL

Juriu va fi format din doua sectiuni – una alcatuita din profesionisti din domeniul constructiei de piscine si o alta alcatuita din arhitecti si reprezentanti ai sectorului mass-media de specialitate. Procesul de jurizare se va desfasura pe parcursul unei singure zile intr-o locatie aleasa de catre APPW, iar rezultatul va fi secret si folosit doar de catre persoana delegata cu organizarea, in vederea inceperii pregatirilor pentru Gala de Premiere.
Fiecare jurat va avea cate un formular separat de acordare a notelor pentru fiecare categorie de concurs ( in total cate 4 formulare de notare de fiecare).
Calcularea punctajului final pe fiecare categorie de concurs, acordat dupa mecanismul prezentat in Sectiunea 3, se va face astfel:
– Totalul punctajelor acordate de constructorii de piscine se va inmulti cu un coeficient de 0,3
– Totalul punctajelor acordate de arhitecti si jurnalisti home-deco se va inmulti cu un coeficient de 0,7
– Se vor aduna cele doua punctaje rezultand clasamentul final.
Altfel spus nota sectiunii de stricta specialitate (constructorii de piscine) va avea o pondere de 30%, iar a celeilalte sectiuni de juriu (arhitecti, jurnalisti) va avea o pondere de 70% din nota finala.

SECTIUNEA 7. PREMII

Pentru fiecare categorie de lucrari din concurs se vor acorda cate trei premii Aur, Argint, Bronz
Fiecare premiu consta intr-o diploma si un trofeu din sticla cu insemnele concursului si numele castigatorului.
Se va acorda si un Premiu de popularitate piscinei care a cumulat cele mai multe voturi de la public, voturi ce vor putea fi acordate in pagina de concurs de pe site-ul asociatiei, la adresa http://www.appw.ro/concurenti.php, de la postarea pe site (dupa terminarea inscrierilor) pana la data la care se va face si jurizarea oficiala.
Premiul de popularitate consta intr-o diploma si un trofeu din sticla cu insemnele concursului si numele castigatorului.

SECTIUNEA 8 . DECERNAREA PREMIILOR

Anuntarea lucrarilor castigatoare si decernarea premiilor se va face la Gala de premiere. Data Galei va fi anuntata ulterior atat tuturor participantilor cat si mediului de afaceri.
Lista completa a castigatorilor va fi afisata ulterior galei de premiere pe site-ul www.appw.ro .
Organizatorii isi rezerva dreptul de a mentiona in orice situatie (presa scrisa, radio, tv, internet, cataloage de prezentare) rezultatele Concursului, cu precizarea identitatii participantilor.

SECTIUNEA 9 . DISPOZITII LEGALE SI CONTRACTUALE

Drepturi de utilizare
Toate fotografiile intrate in concurs vor putea fi folosite ulterior, cu titlu gratuit, de catre APPW in publicatiile proprii, in articole proprii din diverse reviste sau in orice alt scop de promovare APPW, fara a mai cere acordul companiei caruia ii apartin. Folosirea imaginilor de catre APPW nu presupune exclusivitate si ca acele companii sa nu le mai poata folosi in scopuri proprii.
Inscrierea in concurs a unei lucrari subintelege faptul ca firma care a inscris-o are permisiunea proprietarului de a participa cu acel proiect si de a folosi ulterior pozele, fara a face vreo referire la proprietar.
Responsabilitatea incalcarii dreptului la intimitate al beneficiarului apartine exclusiv companiei care a inscris respectiva lucrare in concurs.
Organizatorul nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care ii sunt comunicate informatii false sau eronate.
Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru nici un material insusit in mod ilegal de catre participanti.
Nota: FOARTE IMPORTANT
In cadrul acestui concurs nu este permisa, in nicio situatie, transferarea premiului castigat catre terti.
Dupa cum nici o companie ce nu a participat la concurs, nu are dreptul sa-si asume un premiu.
Castigatorii care doresc sa reproduca sigla sau trofeul/medalia Concursului pe site-ul propriu sau pe orice material promotional, trebuie sa solicite expres folosirea acestui drept.
Falsificarea siglei, reproducerea si utilizarea acesteia fara acordul prealabil al Organizatorilor este strict interzisa si se pedepseste conform legilor romane.

SECTIUNEA 10 . INCETAREA CONCURSULUI

Prezentul concurs poate inceta numai in cazul producerii unui eveniment ce constituie forta majora*, inclusiv in cazul imposibilitatii Organizatorului, din motive independente de vointa sa, de a continua prezentul concurs.
*Forta Majora, convenita ca fiind evenimentul imprevizibil si de neinlaturat, petrecut dupa intrarea in vigoare a prezentului regulament si care impiedica partea sau partile sa-si indeplineasca obligatiile contractuale, exonereaza de raspundere partea care o invoca, pe durata de existenta a cazului de Forta Majora, confirmat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

SECTIUNEA 11 .LITIGII

Toate plangerile, reclamatiile in ceea ce priveste modul de desfasurare, executare, premiere, organizare se vor adresa Organizatorilor, in vederea solutionarii pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, solutionarea acestora va ramane de competenta instantelor judecatoresti de la sediul organizatorului.