Ce tipuri de filtru folosim?

Exista mai multe tehnici de filtrare ce au la baza tot atatea sisteme de filtre.

  • Filtrul de nisip: este o cuva plina de nisip prin care trece apa. Curatarea apei se face prin directionarea contra curent. Aceasta tehnica prezinta un inconvenient: genereaza un consum de apa important si obliga la amplasarea unui racord la fiecare scurgere. Dar este total recomandat pentru piscinele medii si mari. Filtrarea elimina particulele de 40 de microni.
  • Filtrul de unica folosinta: este un buzunar filtrant cu multiple straturi pe care il inlocuim foarte simplu cu unul nou in momentul in care este murdar. O solutie economica si o utilizare foarte simpla potrivita doar la piscinele mici.
  • Filtrul cu cartus: apa circula intr-un cartus format dintr-o membrana permeabila plisata care retine impuritatile. In folosinta, acest sistem este foarte economic deoarece cartusul are o durata de viata intre 4 si 5 ani. Singurul inconvenient il constituie faptul ca acest cartus trebuie sa fie curatat foarte des cu jet de apa. Filtrarea este foarte fina de ordinea a 20 de microni.
  • Filtrul cu diatomite: este sistemul cel mai elaborat, cel mai fiabil dar de asemenea cel mai scump. Apa este filtrata printr-un fagure de alge microscopice compactate denumite diatomite. Finetea este de ordinul 2 pana la 5 microni.

Comment on this FAQ

Your email address will not be published. Required fields are marked *