Cum sa ne construim o piscina ?

Construirea piscinei

1. Stabilirea tipului

O impartire ultragenerala ar fi urmatoarea :
Piscine din beton
Piscine modulare
Piscine monobloc

2.   Stabilirea formei
Stabilirea formei depinde in primul rand de tipul constructiv ales deoarece in functie de acesta aveti mai multa sau mai putina libertate de alegere.

3.    Stabilirea dimensiunilor
Alegerea marimii piscinei depinde tot de rationamentele facute cand ati ales si forma.

4.   Stabilirea amplasamentului
Daca sunteti la faza de proiectare a casei si doriti ca piscina sa fie interioara, sfatuiti-va de la inceput sau rugati arhitectul sa se sfatuiasca cu firma care va urma sa va construiasca piscina.

5.   Executarea excavatiei
Se traseaza conturul piscinei pe suprafata solului. Conturul ce trebuie excavat trebuie sa fie mai mare  decat  perimetrul bazinului, pentru a obtine un spatiu liber, necesar pentru executarea peretilor de beton ( la piscinele de beton ) sau a centurii perimetrale ce asigura celelalte tipuri de piscina.

6.   Realizarea placii de fund pe care se va sprijini structura bazinului
In cazul piscinelor din panouri elementele de sprijin ale panourilor ce vor alcatui peretii vor trebui fixate pe o baza stabila si solida ( un pat , blocuri sau grinzi de beton) care sa nu permita acestora sa se deplaseze in timpul operatiunilor de montaj.

7.   Realizarea corpului piscinei
Se asambleaza structura de panouri si se ancoreaza pentru a tine nemiscata piscina in timpul operatiunilor de turnare a centurii perimetrale externe. Peste centura perimetrala se poate turna tot beton sau material inert stabilizat pana la nivelul inferior al trotuarului imprejmuitor al piscinei.

8.   Realizarea radierului piscinei ( nu se aplica la variantele monobloc )
Va fi efectuata armatura fundului piscinei cu ajutorul plasei sudate 20x20x10 sau similar, pozitionand in mod corect prizele de fund (prin intermediul unor cutii din lemn, care nu vor permite furtunurilor sa se miste)  si se va trece la turnarea fundului piscinei din beton sub forma de sapa.
 9.   Fixarea accesoriilor bazinului
In timpul realizarii fundului piscinei, vor fi montate toate piesele necesare sistemului hidraulic ( sifon de fund, prize de aspirare, skimmere, iluminat, etc).
Va fi instalata tubulatura, care face legatura intre piscina si localul tehnic unde se va realiza filtrarea si pomparea apei din piscina.

10.   Finisarea suprafetelor ( nu se aplica la variantele monobloc)
Odata finalizat fundul piscinei si verificata planeitatea si gradul de finisaj al acestuia, se va trece la aplicarea  finisajului conform variantei convenite de dumneavoastra ( liner, mozaic, gresie ).

11.  Construirea localului tehnic
Acesta este un spatiu destinat amplasarii echipamentelor necesare piscinei. Se construieste de regula in imediata apropiere a bazinului.

12.   Montarea filtrelor, pompelor si a instalatiei hidraulice din localul tehnic

13.   Pregatirea tuturor racordurilor tehnice (electrica, de apa , canal) necesare

Comment on this FAQ

Your email address will not be published. Required fields are marked *