Articole

Profilul corporativ al Sika AG

SIKA – O COMPANIE CU MAI MULT DE 100 DE ANI DE ISTORIE

Sponsorul nostru oficial la Concursul de piscine Premiile APPW,  a fost compania Sika Romania.  In articolul ce urmeaza va prezentam cele mai relevante informatii despre acest producator reprezentat la nivel mondial.

Pe 5 continente
• În 90 tari
• Peste 160 companii de productie si marketing
• 17.000 angajati în întreaga lume

sik1

Sika AG , cu sediul în Baar, Elvetia, este o companie de produse chimice de specialitate, activa la nivel global. Sika furnizeaza produse pentru industria de constructii, dar si pentru industriile producatoare (auto, autobuze, camioane, feroviare, centrale solare si eoliene, fatade). Liniile de produse Sika contin aditivi pentru beton de înalta calitate, mortare de specialitate, sigilanti si adezivi, materiale de amortizare si de întarire, sisteme de consolidare structurala, pardoseli industriale, precum si sisteme de acoperisuri si impermeabilizare. Prezenta locala la nivel mondial în 90 de tari si cei aproximativ 17.000 de angajati leaga clientii direct de Sika si garanteaza succesul tuturor partenerilor. În 2014, Sika a generat vânzari anuale de 5,6 miliarde CHF.

sik2

Istoria Sika a început în 1910, când Kaspar Winkler, fondatorul Sika, a   inventat Sika-1, un impermeabilizant cu priza rapida pentru mortar, folosit pentru a impermeabiliza Tunelul Gotthard, permitând astfel companiei feroviare elvetiene sa electrifice aceasta legatura importanta între Europa de Nord si de Sud. Kaspar Winkler a recunoscut o nevoie viitoare, la nivel global, pentru aditivii sai „deschizatori de drumuri” si a deschis filiale în întreaga lume. Deja în 1930, 15 filiale Sika din Europa, SUA, Argentina, Brazilia si Japonia stabileau noi piete de produse chimice pentru constructii.
Astazi Sika este lider tehnologic si de piata la nivel mondial în produse chimice de specialitate pentru Constructii si Industrie, oferind sisteme complete si solutii la probleme.

Cele sapte piete Sika

În calitate de lider de piata la nivel mondial în sectoarele produselor chimice pentru constructii si industrie, Sika foloseste continuu noul potential de crestere pe toate pietele sale, prin inovatie, calitate si servicii. Sika ofera clientilor sai solutii inovatoare care stimuleaza eficienta, durabilitatea si aspectul estetic al cladirilor, facilitatilor de infrastructura, instalatiilor si vehiculelor în timpul productiei si utilizarii. Conceptele complet integrate oferite de Sika abordeaza întregul ciclu de viata al unei instalatii, de la constructia initiala pâna la momentul în care repararea, renovarea sau extinderea devin necesare. Prelungirea duratei de viata a unei instalatii, prin întretinerea si modernizarea corespunzatoare este importanta atât din punct de vedere economic cât si ecologic.

Betoane Pardoseli

si straturi de protectie

Sigilari si lipiri Impermeabilizari Acoperisuri Renovari Industrie

 

Sika Romania – Partenerul dumneavoastra pentru proiecte durabile !

Cu o evolutie notabila de la an la an, Sika România este acum lider de piata în domeniul aditivilor pentru betoane si mortare, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane de PVC pentru acoperisuri, consolidarilor structurale cu fibra de carbon, sistemelor de lipire a fatadelor structurale si pe piata auto, de aftermarket, în domeniul lipirilor de parbrize. În plus, este un jucator important pe piata de hidroizolatii, sigilari si lipiri.

Cei 12 ani de existenta ai Sika pe piata locala au fost marcati de momente deosebite, începând cu primii pasi realizati în 2002, si urmati, dupa doar trei ani, de inaugurarea Sediului Central si a depozitului de la Brasov.
Anul 2008 a fost, de asemenea, marcat de inaugurarea Fabricii de Aditivi pentru Betoane de la Brasov, pentru ca în 2011 sa fie inaugurat Centrul de Competente pentru Fatade.

În 2013 Sika a însemnat alti doi pasi importanti în dezvoltarea pe plan local. Compania a investit într-un Centru de Competente la Brasov ce va fi dat în folosinta în urmatoarea perioada si în cadrul caruia vor fi amenajate laboratoare în care vor fi dezvoltate si testate produse si aplicari cu întreaga gama de solutii existenta pe piata locala. Tot în 2013, Sika a achizitionat o noua Fabrica de Mortare Uscate la Capusu Mare, în judetul Cluj, unitate de productie ce a fost inagurata în iunie 2014.

Sika România a fost implicata în proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

Fie ca proiectele tale sunt foarte ample si complexe sau mai simple, ai încredere ca Sika îti va furniza de fiecare data produse de performanta. Cu o experienta de peste 100 de ani, Sika este în continuare prezenta în cele mai spectaculoase proiecte de constructii din întreaga lume, precum impresionantul baraj Hoover din Statele Unite, Banca Centrala Europeana devenita reperul orasului Frankfurt, one World Trade Center din New York, emblematicul Harbor Bridge din Sydney – Australia. O gama imensa de produse pentru etansari, lipiri, hidroizolatii, protectii si consolidari reflecta experienta de peste un secol, dobândita în numeroase santiere din întreaga lume.

Experienta noastra constituie acum câstigul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *