Articole

Noi spunem ca merita aplauze

Ce moment ar fi mai potrivit pentru a posta o astfel de stire, decat ajunul unei mari sarbatori crestine. In general acestea sunt perioadele in care ne rupem de avalansa cotidiana de sarcini, ne gandim poate mai mult la cei din jurul nostru, la cum putem ajuta sau deveni mai buni.

Si vrem sa va aratam un exemplu de ajutor efectiv !

Împreuna cu fundatia Mereu Aproape, prin campania „Schimba o viata”, Sika România, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, a reusit sa aduca zâmbetul pe buzele a 20 copii, elevi în clasa a IV-a în cadrul scolii din Lehliu sat, judetul Calarasi, prin organizarea proiectului „Tabara Copilariei”.

Astfel, în urma unui concurs de creatie desfasurat în cadrul unitatii de învatamânt, organizatorii au premiat cea mai entuziasta compunere, oferind clasei câstigatoare sansa de a se bucura de prima lor vacanta împreuna cu colegii. Concursul a fost deschis elevilor din clasele a III-a si a IV-a si a presupus crearea unei compuneri cu titlul „Primavara, motiv de bucurie si fericire”, textul câstigator apartinându-i Andreei Paraschiv, eleva în clasa a IV-a.

Astfel, copiii din clasa câstigatoare, care au demonstrat rezultate scolare exceptionale în ciuda situatiei lor  precare de viata, au fost recompensati cu o vacanta completa de 5 zile la Predeal. În cadrul acesteia, cei mici s-au putut bucura de jocuri, drumetii si concursuri care au avut ca scop dezvoltarea sociabilitatii si a capacitatii de integrare în grupurile sociale.

tab

tab

tab5

„Tabara Copilariei” s-a desfasurat chiar în cadrul Saptamânii Altfel, o ocazie ideala pentru copii de a experimenta activitati educationale extracurriculare si de a se distra în cadrul unui grup organizat, alaturi de cadrele lor didactice.

„Suntem foarte fericiti de implementarea acestui proiect prin care consideram ca am reusit sa le reamintim celor mici ce înseamna bucuria copilariei, facându-i sa uite pentru o perioada de grijile de acasa. Speram ca amintirile acumulate în aceasta perioada îi vor face sa-si aduca aminte, cu drag, de aceasta experienta si vom încerca, pe cât posibil, sa repetam astfel de actiuni, pentru a aduce fericire pe chipul copiilor”, a declarat Laurentiu Stefanescu, Director General Sika România.

Sika România nu se afla la primul proiect de acest fel, devenind un partener de nadejde atât pentru fundatia Mereu Aproape, cât si pentru alte organizatii non-guvernamentele în alte cazuri în care sprijinul financiar oferit de companie a putut ajuta la crearea unui viitor mai bun pentru tineri.

www.sika.ro                                  slogo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *