Calendar

Oct
24
Thu
2013
Premiile EUSA pentru industria europeana de piscine si spa @ Targului International pentru Piscine, Saune si Ambient Acvatic Aquanale
Oct 24 – Oct 25 all-day

Premiile EUSA pentru industria europeana de piscine si spa

Primele premii EUSA ( Uniunea Europeana a Asociatiilor de Piscine si Spa ) au fost decernate pe 24 Octombrie la Köln, cu ocazia Targului International pentru Piscine, Saune si Ambient Acvatic Aquanale, anuntand cei 9 castigatori ai concursului.
EUSA reprezinta peste 2000 de firme de piscine si spa din intreaga Europa. Competitia a fost stransa intre firmele participante. Jurizarea a fost facuta de profesionisti din aceasta industrie, care au reprezentat toate cele 12 tari membre EUSA.
Lucrarile de exceptie, realizarile deosebite au facut ca decizia juriului sa nu fie una usor de luat, castigatorii concursului EUSA asigurandu-si un binemeritat loc printre liderii anului 2013 din domeniu.
Premiile au fost acordate pentru trei categorii dupa cum urmeaza:
Categoria A – Piscine exterioare rezidentiale
Locul 1 : CARRE BLEU INTERNATIONAL, Franta
Locul 2: GUANSA SPORT, Spania,
Locul 3: BERGMANN SCHWIMMBADBAU GmbH, Germania,
Categoria B – Piscine interioare rezidentiale
Locul 1: SSF SCHWIMMBAD GmbH , Germania
Locul 2: SCHWIMMBADBAU GmbH, Germania
Locul 3: SSF SCHWIMMBAD GmbH , Germania,
Categoria C – Spa-uri / Hot Tub-uri rezidentiale
Locul 1: B.P.A. spol.s.r.o. , Slovacia,
Locul 2: HARRIS POOLS&LEISURE Ltd ,Anglia,
Locul 3: KELDERS , Franta,
Acest concurs este primul eveniment la scara europeana organizat de EUSA, reusind sa aduca in prim plan cele mai bune exemple de constructie, design si inovatie din industria de agrement acvatic familial.
Fondata in 2006, EUSA isi are sediul la Bruxelles si este condusa de Presedintele John Scott (reprezentant BSPF – Federatia Britanica de Piscine ). Obiectivul EUSA il constituie strangerea relatiilor dintre asociatiile nationale si sprijinirea activitatii acestora, fiind vocea tuturor celor care lucreaza in industrie din Europa. EUSA se implica activ in elaborarea standardelor Europene pentru piscine si spa-uri.

Referitor la concursul care tocmai s-a incheiat, Cristina Grigorescu, Presedinta Asociatiei Patronala pentru Piscine si Wellness din Romania comenteaza:
“Membra in EUSA din aprilie 2013, APPW a avut onoarea de a fi invitata sa participe la jurizarea lucrarilor inscrise in concurs si la ceremonia de premiere, care s-a desfasurat ieri seara, intr-un cadru festiv, la Köln.
Lista scurta a cuprins 71 proiecte, impartite in cele trei categorii. Au fost prezentate realizari deosebite care s-au remarcat prin inovatie, creativitate si executie de exceptie.
Lucrarile premiate subliniaza inca o data importanta promovarii la nivel european a liderilor din industrie. Este un bun prilej sa multiplicam bunele practici si sa demaram si in Romania un concurs pentru piscine adresat membrilor APPW. Consideram ca acest concurs stimuleaza constructorii de piscine sa realizeze proiecte deosebite.”

Lucrarile castigatoare le puteti vedea pe: http://www.flickr.com/photos/105801336@N05/sets/72157636901145505/

Mar
20
Thu
2014
Castigatorii concursului de piscine si spa-uri Premiile APPW 2014 ! @ Hotelului Cismigiu
Mar 20 – Mar 21 all-day

Castigatorii concursului de piscine si spa-uri Premiile APPW 2014 !

Joi 20 martie in sala Lipscani a Hotelului Cismigiu a avut loc festivitatea de decernare a premiilor Asociatiei Patronale pentru Piscine si Wellness (APPW), prima manifestare de acest gen din Romania.

Concursul s-a desfasurat in perioada 1 decembrie 2013 – 30 ianuarie 2014 si a cuprins lucrari ale membrilor asociatiei. Fiecare companie a putut inscrie realizarile cu care se mandreste, proiecte incadrate in patru categorii distincte: piscine rezidentiale exterioare, piscine rezidentiale interioare, piscine publice si spa-uri.

“APPW premiaza cele mai reprezentative lucrari, o recunoastere a profesionalismului castigatorilor. Acest concurs plaseaza Romania si pe specialistii acestui domeniu in randul promotorilor europeni de eleganta si bun gust. ” a declarat Serban Moroianu – Presedintele APPW

” Un asemenea concurs este oportun atat pentru profesionisti, cat si pentru producatori, dar mai ales pentru beneficiari. Apa este importanta in oras din punct de vedere ecologic si social, fiind cea care isi aduce aportul alaturi de spatiile verzi, la ecologizarea, curatarea si ridicarea calitatii vietii locuitorilor. Prin activitatile asociate de sport, agrement si loisir, amenajarile piscinelor, bazinelor si a spa-urilor sunt functiuni peisagistice si arhitecturale extrem de necesare astazi pentru relaxare si pastrarea sanatatii beneficiarilor de diferite varste.” este de parere Dna Conf.Dr. Arh. Cerasella Craciun, Prodecanul Facultatii de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura Ion Mincu.

Cateva dintre criteriile care au stat la baza jurizarii au fost legate de incadrarea piscinei in peisaj ca forma si estetic, amenajarile peisagistice exterioare, calitatea finisajului, detalii de executie si siguranta in exploatare.

Juriul a fost format din cinci membri, reprezentanti ai revistelor de specialitate si arhitecti implicati in lucrari de peisagistica si design.
Acestia sunt:
Conf. Dr. Arh. Cerasella Craciun – Prodecan al Facultatii de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura “Ion Mincu”
Arh. Andreea Mustata – Urbanist peisagist KXL Architects, Bucuresti,
Cristina Stoica – Redactor sef al revistei ‘Casa Lux”
Ionut Mircea – Sales & Marketing Manager portalul Spatiulconstruit.ro
Lucian Nicolescu – Manager Partner al revistei SpaMagazin

Premiile au fost acordate pentru cele patru categorii dupa cum urmeaza:

Piscine rezidentiale exterioare

  Aur – compania Hobbit Concept Ro

Argint – compania 3G Sport IP

  Bronz – compania Kasta Metal

Piscine rezidentiale interioare

Aur – compania Proliteh Grup

Argint – compania Dinotec Consult

Bronz – compania Dinotec Consult

Piscine Publice

Aur –  compania Piscine Speranta Service

Argint – compania Dinotec Consult

  Bronz – compania 3G Sport IP

Bronz – compania Aqua Azur

Spa-uri

Aur – compania Proliteh Grup

Argint – compania Dinotec Consult

Bronz – compania Dinotec Consult

Premiul de popularitate a fost stabilit pe baza voturilor on-line pentru lucrarea care a intrunit cel mai mare numar de voturi si care apartine companiei 3G Sport-IP (cea care a castigat bronzul la publice).

Lucrarile castigatoare vor avea dreptul sa participe din partea APPW, la concursul European de piscine rezidentiale si spa-uri EUSA, a carui festivitatea de premiere se va desfasura la Lyon, Franta in luna noiembrie 2014.

Apr
20
Wed
2016
Concursul de piscine si spa-uri “Premiile APPW” Editia a II a @ Hotel Ramada Parc, sala Mincu
Apr 20 – Apr 21 all-day

Concursul de piscine si spa-uri “Premiile APPW” Editia a II a

Miercuri 20 aprilie, in sala Mincu a Hotelului Ramada Parc, a avut loc festivitatea de inmanare a trofeelor concursului “Premiile APPW”, eveniment organizat de Asociatia Patronala pentru Piscine si Wellness (APPW) cu sprijinul partenerului oficial SpatiulConstruit.ro.
Inscrierile lucrarilor participante au inceput din noiembrie 2015 si au continuat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016. Datorita interesului aratat anul trecut de catre companii care nu sunt membre ale asociatiei, anul acesta au fost acceptati in concurs toti cei ce construiesc piscine in Romania si doresc sa se mandreasca cu realizarile lor. Proiectele realizate in anii 2013, 2014 sau 2015 au putut fi incadrate in competitie in patru categorii distincte: piscine rezidentiale exterioare, piscine rezidentiale interioare, piscine publice si spa-uri.
Juriul primei editii a raspuns prezent si de aceasta data.

Le multumim :

  • Dnei Conf. Dr. Arh. Cerasella Craciun – coordonatorul Sectiei Amenajarea si Planificarea Peisajului si a Masterului ”Peisaj si Teritoriu” din Facultatea de Urbanism a Universitatii “Ion Mincu”
  • Dnei Cristina Stoica – Redactor sef al revistei ‘Casa Lux”
  • Dnei Arh. Andreea Mustata – Urbanist peisagist KXL Architects, Bucuresti,
  • Dlui Ionut Mircea – Sales & Marketing Manager portalul Spatiulconstruit.ro
  • Dlui Lucian Nicolescu – Manager Partner al revistei SpaMagazin

Multumim de asemenea sponsorilor nostri, doua companii producatoare de materiale de constructii si sisteme profesionale pentru placare cu aplicabilitate in domeniul nostru.
In calitate de Sponsor Oficial – ne-a stat alaturi Sika Romania

iar din calitatea de Sponsor Business ne-a sprijinit MC Bauchemie–Divizia Botament Systembaustoffe.

In cadrul editiei de anul acesta, SpatiulConstruit.ro a premiat companiile castigatoare cu Aur la fiecare din sectiunile din concurs cu servicii de promovare online, iar revista Casa Lux a premiat companiile castigatoare cu Argint cu un articol de grup, in aceasta publicatie de mare traditie pe piata presei scrise home-deco.
In plus, pentru cei prezenti la gala, SpatiulConstruit a venit de asemenea cu un cadou surpriza, respectiv cate un exemplar al catalogului A51 birouri de Arhitectura din Romania – 500 de pagini de arhitectura si design intr-o carte bilingva remarcabila ( Ro/Eng ).
Pe langa nevoia publicului din Romania de a se informa si documenta cu privire la solutiile folosite in constructii, arhitectura si amenajari , baza pe care SpatiulConstruit.ro o acopera prin serviciile sale de promovare online, un rol principal al portalului este cresterea nivelului educational , sprijinind calitatea si performanta .
Astfel, SpatiulConstruit.ro ofera nu doar solutii de marketing si promovare online pentru industria de constructii si amenajari dar si experiente memorabile in afara mediului online, precum acest eveniment unic dedicat producatorilor de piscine si wellness.

Premiile au fost acordate pentru cele patru categorii dupa cum urmeaza:
Piscine rezidentiale exterioare:
Aur – compania Dinotec Consult – membra APPW
Argint – compania Dinotec Consult – membra APPW
Bronz – compania Perla Mex

Piscine rezidentiale interioare
Aur – doua premii catre compania Aqua Therm – membra APPW si compania Biotop Energy
Argint – compania Dinotec Consult – membra APPW
Bronz – compania 3G Sport IP – membra APPW

Piscine Publice
Aur – compania Haustore
Argint – compania Kasta Metal – membra APPW
Bronz – compania Placari Faine

Spa-uri
Aur – compania Piscine Laghetto East
Argint – compania Haustore
Bronz – compania 3G Sport IP – membra APPW

Premiul de popularitate a fost stabilit pe baza voturilor on-line pentru lucrarea care a intrunit cel mai mare numar de voturi si care apartine companiei Aqua Therm.

“APPW promoveaza excelenta si rafinamentul in domeniul piscinelor. Piata de Wellness din Romania este intr-o continua dezvoltare, standardele de performanta si calitate fiind ridicate tot mai sus de proiecte ambitioase. Confortul si siguranta utilizatorului sunt elemente primordiale, iar jocul formelor si al luminii din vecinatatea apei determina reteta succesului. ”

a declarat Serban Moroianu – Presedinte APPW.

„Orice concurs este o provocare si un prilej de a incuraja, sprijini si sustine proiecte valoroase cu un design special, rezultat in urma unui proiect integrat, de peisagistica, arhitectura, structura si instalatii, implementat printr-o executie de calitate. Astfel, a „proiecta cu apa”‚ este un demers special, care prin integrarea fantanilor, bazinelor, instalatiilor artistice care utilizeaza apa in diferite forme, precum si a piscinelor, spa-urilor si a zonelor de wellness, ar trebui sa devina o prioritate a spatiilor publice si particulare, pentru ca sustin viata, relaxarea, sanatatea si isi aduc aportul la ecologia mediului urban.”

este de parere Dna Conf. Dr. Arh. Cerasella Craciun, coordonatorul Sectiei Amenajarea si Planificarea Peisajului si a Masterului ”Peisaj si Teritoriu”, din Facultatea de Urbanism a Universitatii “Ion Mincu”, membra al juriului nostru.

„ Suntem alaturi de APPW ( Asociatia Patronala pentru Piscine si Wellness ) de cativa ani si am primit intotdeauna cu onoare invitatia de a sustine actiunile organizatiei. Avand onoarea de a fi unul din membrii juriului va pot comunica faptul ca, in cadrul jurizarii s-au punctat elementele ce tin de estetica generala, de siguranta beneficiarului sau a publicului in cazul piscinelor publice, calitatea finisajelor si detaliile de executie, incadrarea piscinei in peisaj s.a.m.d. Pentru a putea evalua toate aceste caracteristici, un factor foarte important sunt fotografiile lucrarilor inscrise in concurs. Unele lucrari poate erau exceptionale din toate punctele de vedere, insa ilustratiile nu ne-au ajutat deloc. Este extrem de important ca producatorii de piscine sa pozeze si sa realizeze ilustratii care sa puna in valoare calitatea si performanta lucrarilor realizate. Este un deziderat important atat pentru un concurs national sau European cat si pentru promovarea, atat de importanta astazi pentru orice companie. ”

ne-a declarat Dl. Ionut Mircea Sales& Marketing Manager SpatiulConstruit.ro

 

Toate pozele, atat ale lucrarilor castigatoare cat si a celorlalte inscrise in concurs, le puteti vedea aici galerie foto